vineri, 6 mai 2016

Fatade din termopanExteriorul oricarei constructii joaca un rol foarte important, intrucat poate influenta costurile intretinerii, dar este esential si din punct de vedere al valorii cladirii. Cum tot mai des apar noi cladiri moderne care pot avea diferite scopuri, apar si tot felul de solutii pentru fatade, insa este esential ca acestea sa fie de calitate si sa indeplineasca cateva cerinte.

Pentru ca pierderile de energie electrica sa nu reprezinte o problema, specialistii recomanda optarea pentru fatade din termopan, intrucat sticla este ideala din punct de vedere al izolarii termice si fonice. Astfel, variatiile de temperatura nu sunt resimtite nici vara si nici iarna, astfel ca nu mai este nevoie de alte sisteme care sa raceasca sau sa incalzeasca aerul, in functie de anotimp.

Asadar, pe langa indeplinirea tuturor cerintelor estetice, aceste fatade trebuie sa asigure si protectie impotriva mai multor factori. Termopanul tine umiditatea la distanta, astfel ca nu apare mucegaiul, iar intretinerea sa este usor de realizat, fiind nevoie doar de o spalare ocazionala. In plus, fatadele din termopan permit intrarea luminii naturale, fapt care reprezinta un adevarat beneficiu pentru angajati sau locuitori, fiind un efect mult mai placut ochiului.

De asemenea, aceste fatade pot avea diferite sisteme, unele fiind glisante, fie existand posibilitatea de a se deschide pentru a permite aerisirea incaperilor. Sticla este un material ideal pentru fatade deoarece mentine caldura iarna, iar vara tine temperaturile extreme la distanta.

Avantajele fatadelor din termopan

In primul rand sticla este prietenoasa cu mediul deoarece este reciclabila, este foarte rezistenta, nu are cum sa se deterioreze si nu este afectata de temperaturile extreme, atat iarna, cat si varna. In plus, daca se doreste ca fatada sa capete o anumita culoare, aceasta nu se va modifica in timp, in timp ce se asigura protectie impotriva razelor UV ale soarelui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu